Hoe ziet een trimbehandeling eruit?

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 14:49

U heeft mij gebeld/geappt/gemaild voor een afspraak, een dag van te voren krijgt u een herinnering middels een WhatsApp berichtje. Op de afgesproken dag neem ik de hond aan bij mij in de salon op Dragonder 46 in Valkenswaard (de salon is gevestigd in het pand van Van den Dijssel na-isolatie). Hierbij noteer ik de gegevens van uw viervoetige vriend en van u, worden er wensen/mogelijkheden en bijzonderheden besproken. De eerste keer zal het afscheid wat langer duren, maar de volgende keren is het de bedoeling dat u de hond bij me af geeft even kort door spreekt hoe of wat betreft het trimmen en de gezondheid en weer gaat, dit is het fijnste voor de hond. Wanneer het baasje weg is, word de hond voorgewerkt voor het bad. Wanneer  de hond in bad is, wordt hij/zij 2 a 3 keer gewassen. Behalve een ruwhaar wordt iedere andere vacht ook met conditioner behandeld. Na het bad word de hond helemaal droog geblazen met de waterblazer en uitgeborsteld en gekamd. Hierna kunnen we aan het echte werk beginnen, afhankelijk van de vacht en wens wordt de hond getrimd (plukken, scheren, inkorten, ontwollen, uitdunnen). Wanneer uw viervoetige vriend bijna klaar is zal ik u bellen of appen. Hierna loop ik nog 1 x de hond helemaal na om de laatste puntjes op de 'i' te zetten. Als de hond dan helemaal klaar is mag hij op de grond, krijgt koekjes en knuffels en kunnen we nog even lekker spelen.

Wanneer het baasje er weer is om de hond op te halen bespreken we even door hoe het gegaan is, of alles naar wens is en of er bijzonderheden zijn. Daarna kunnen we meteen de volgende afspraak in plannen.

Reactie plaatsen

Reacties

Lineke
5 maanden geleden

Mickey wordt erg goed in model gebracht helemaal naar wens. Hij komt kwispeld binnen en ik kan zonder problemen hem met een gerust hart achter laten.

Anny Sambeeck
5 maanden geleden

Dayko kwam voor de 1e keer bij Ludique.. Hij werd enthousiast ontvangen, en na 1,5 uur was hij alweer helemaal netjes geknipt, gewassen en verzorgd. Dayko gaf een vrolijke indruk toen ik hem ophaalde. Dank je wel voor deze vriendelijke verzorging.